Back to All Events

Dneve Latinske Amerike in Karibov


 

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije od leta 2018 redno organizira Dneve Latinske Amerike in Karibov (Dnevi LAK), mednarodno konferenco, namenjeno krepitvi odnosov in sodelovanja z Latinsko Ameriko in Karibi, ki poteka pod okriljem Strateškega foruma Bled.

Dnevi LAK združujejo vladne uslužbence in predstavnike nevladnih organizacij, akademske sfere ter poslovnega sektorja s pozitivno naravnanim in ciljno usmerjenim programom, ki spodbuja krepitev dvostranskega in dvoregionalnega sodelovanja med Slovenijo ter državami Latinske Amerike in Karibov.

Peta izvedba Dnevov LAK leta 2023 poteka kot serija več dogodkov skozi leto. Cilj dogodkov je poglobiti dvostranske in dvoregionalne sinergije s posebnim poudarkom na okoljskih vprašanjih, vodnih virih, biotski raznovrstnosti, digitalizaciji in umetni inteligenci ter na področju znanosti, raziskav in kulture.

Na novembrskem dogodku bodo v ospredju okoljska vprašanja pred bližnjo konferenco COP28, poleg tega pa bodo potekale tudi panelne razprave o digitalizaciji, umetni inteligenci in feministični zunanji politiki. Predstavile se bodo tudi slovenske institucije, združenja in podjetja, ki se ukvarjajo s krožnim gospodarstvom, obnovljivimi viri energije, s trajnostnim gozdarstvom, ali delujejo na področju digitalizacije in umetne inteligence.

Preberite več o dogodku.

 
Earlier Event: November 15
Food Forum Iceland