Spoznajte 5 pametnih mest

 
 
 
Pametna-mesta-1.jpg

V mestih danes živi okoli 60 % svetovnega prebivalstva, do 2050 bo ta delež predvidoma narastel na blizu 70 %, v Evropi pa celo na 80 %, zato je zavest o pomenu modela pametnega mesta danes zelo razširjena.

Ladeja-citat.jpg

Ljudje želijo živeti v mestih, ki so čista, urejena, prebivalcem in naravi prijazna, demokratično in učinkovito upravljana, ob optimalnih možnostih za izobraževanje, ustvarjanje, mobil­nost in zaposlitev. To zahteva radikalne spremembe na vseh področjih mestne uprave in javnega življenja, zagotavljanje kvalitetnih storitev in učinkovito načrtovanje – skratka, mesta lahko obstanejo samo, če so pametna.

Več o pametnih mestih lahko preberete v e-knjigi 5 pametnih mest, ki si jo lahko brezplačno prenesete tukaj. 

Podiplomski magistrski program Menedžment pametnih mest

Na DOBA Fakulteti so se prvi v Sloveniji odzvali na vedno večje potrebe po kadrih, ki združujejo znanje s tako raznolikih področij, kot so urbanizem, mobilnost, ekonomija, trajnostni razvoj, informacijske tehnologije ter javna uprava, a imajo širši in bolj celovit pogled na področje razvoja in upravljanja pametnih mest. Letos uvajajo nov študijski program Menedžment pametnih mest, kjer lahko pridobite znanja za celostno reševanje izzivov na področju pametnih mest, komuniciranje z vsemi sodelujočimi, vodenje zahtevnih projektov in razvijanje novih inovativnih rešitev.

kompetenceInfografikaPametnaMesta-1-1500x801.png

Več o programu si lahko preberete tukaj.

 
Circular Change