Kaj je krožno gospodarstvo, kako in kje se ga lotiti - na kratko v oddaji Na kratko

 
Screenshot 2019-04-18 at 10.09.00.png

Narava je živ sistem, v katerem poteka nenehen proces kroženja snovi in energije. Ljudje pa smo ubrali svojo pot. Vzamemo, uporabimo in zavržemo. Pri tem izčrpavamo naravne vire in hkrati proizvajamo velikanske količine odpadkov, ki so neredko celo strupeni. Naša dejanja imajo dolgoročne in marsikje tudi že nepopravljive posledice. Morda še ni prepozno, a morali bomo spremeniti vedenje in se vrniti k tistemu, česar nas uči narava. Prehod v krožni gospodarski sistem danes ni več izbira, ampak nuja.

Kaj je krožno gospodarstvo, kako in kje se ga lotiti so v oddaji Na kratko, v produkciji RTV Slovenija, obrazložili: mag. Ladeja Godina Košir, ustanoviteljica in direktorica inštituta za krožno gospodarstvo Circular Change, Marjana Dermelj, Služba vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijo, dr. Marinka Vovk, Center ponovne uporabe in dr. Primož Krašovec, Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani.

Vabljeni k ogledu oddaje, zdaj na voljo v arhivu RTV SLO: https://4d.rtvslo.si/arhiv/na-kratko/174609347?fbclid=IwAR0xstAiTJ6AACYVoYMqS2a-4rKHsP1JUe7B7eqSWbuC1eig_YIe2q0vGFY

Screenshot 2019-04-18 at 11.56.49.png
 
Circular Change