Back to All Events

Sistemsko oblikovanje za krožne politike - Vizija za politike krožnega gospodarstva v evropskih regijah

  • Kongresni center Brdo 39 Predoslje Kranj, Kranj, 4000 Slovenia (map)
unnamed.jpg

Za ogled vabila in programa kliknite TUKAJ.

Prehajanje v krožno gospodarstvo poteka v tesni povezavi z uvajanjem sistemskih sprememb na vseh družbenih ravneh. Razumevanje obstoječih sistemov in njihovega medsebojnega vpliva, iskanje novih sistemskih povezav in alternativnih pristopov pri oblikovanju politik, ki lahko spodbudijo prehod v krožno gospodarstvo, so zato ključnega pomena.

Ne gre torej toliko za vprašanje, kaj moramo storiti, temveč – kako.

Nekaj odgovorov bodo organizatorji ponudili na dogodku Sistemsko oblikovanje za krožne politike, ki ga gostimo kot partner v projektu RETRACE. V goste so povabili govorce, ki bodo v dopoldanskem delu predstavili alternativne pristope oblikovanja politik na področju ogljične nevtralnosti in snovne učinkovitosti v Nemčiji, EU Laboratorij politik za inovativnost oblikovanje evropskih politik in primere dobrih praks EU projektov za prehod v krožno gospodarstvo. Predstavili bodo tudi rezultate projekta Retrace.

Večina med nami se najbolje uči skozi prakso, zato bodo v popoldanski delavnici sodelovali pri iskanju in oblikovanju možnih rešitev na presečišču družbenih inovacij in paradigme krožnega gospodarstva.

Dogodek bo spremljala razstava, na kateri bomo predstavili rezultate projekta RETRACE in primere dobrih praks partnerskih regij.

Simultano tolmačenje bo zagotovljeno v dopoldanskem delu, popoldanska delavnica pa bo potekala le v angleškem jeziku.

Prijava na dogodek je možna preko spletnega obrazca, najkasneje do 17. junija 2019.

Dodatne informacije o dogodku lahko dobite na e-naslovu dejan.hribar@gov.si ali na telefonski številki 01 400 3768.