Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Potenciali krožnega gospodarstva v jugovzhodni regiji

november 8, 2016, 12:00 dop - 2:45 pop

- Free

Vlada Republike Slovenije vabi na posvet Partnerstva za zeleno gospodarstvo Slovenije z naslovom: Potenciali krožnega gospodarstva v jugovzhodni regiji, ki bo v torek, 8. novembra 2016, s pričetkom ob 12. uri v dvorani Kulturnega centra Kočevje, TZO 62, 1330 Kočevje. Posvet v sklopu regijskega obiska Vlade Republike Slovenije v jugovzhodni regiji organizira Partnerstvo za zeleno gospodarstvo Slovenije v sodelovanju s Podjetniškim inkubatorjem Kočevje.

Kot je v vabilu na dogodek zapisal gostitelj posveta Tadej Slapnik, državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade Republike Slovenije: “Prehod v zeleno gospodarstvo predstavlja priložnost za razvoj novih zelenih tehnologij in storitev, odpiranje zelenih delovnih mest, učinkovitejše upravljanje z naravnimi viri, promocijo in razvoj slovenskega znanja.  Je priložnost za rast in krepitev mednarodne konkurenčnosti gospodarstva ob hkratnem znižanju okoljskih tveganj, ki negativno vplivajo na kakovost življenja in blaginjo ljudi. Pri tem je ključno razvijati krožne modele gospodarstva, ki  pa zahtevajo povezan in celostni pristop, pri čemer je ključno sodelovanje vseh relevantnih deležnikov. V Sloveniji že imamo veliko primerov dobre prakse, od katerih se želimo tudi učiti. Veliko potenciala za bolj učinkovito delovanje in doseganje zastavljenih ciljev prehoda v zeleno gospodarstvo je zato v krepitvi sodelovanja vseh deležnikov v naši družbi za razvijanje inovativnih rešitev.”

Vlada Republike Slovenije je oktobra 2015 sprejela Okvirni program za prehod v Zeleno gospodarstvo in ustanovila medresorsko delovno skupino za koordiniranje aktivnosti programa. Na konstitutivnem srečanju Partnerstva za zeleno gospodarstvo Slovenije, ki je potekalo 3. oktobra 2016 na Brdu pri Kranju, so k sodelovanju že pristopili številni deležniki iz področja gospodarstva, stroke, nevladnih organizacij in lokalnih skupnosti.

Vlada želi partnerstvo še bolj približati tudi lokalnim in regionalnim deležnikom ter njihovim specifičnim potencialom in priložnostim, zato vanj vabi vse deležnike na regionalni in lokalni ravni. Še posebej vabijo predstavnike iz gospodarstva, lokalnih skupnosti, stroke in civilne družbe, ki želijo aktivno sodelovati in prispevati k sooblikovanju rešitev in drugih aktivnosti prehoda v zeleno gospodarstvo. Več informacij o prehodu v zeleno gospodarstvo z izpostavljenimi razvojnimi potenciali za zeleno, pametno in učinkovito gospodarstvo, je dostopnih na povezavi www.vlada.si/zeleno

Udeležba na posvetu je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev pa je potrebna predhodna prijava, najkasneje do 7. 11. 2016, na elektronski naslov: klavdija.merc@gov.si.

 

Program posveta

12.00 – 12.15 Pozdravni nagovori

  • Tadej Slapnik, državni sekretar, Kabinet predsednika vlade Republike Slovenije
  • Vladimir Prebilič, župan Občine Kočevje
  • Irena Majcen, ministrica, Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije

12.15 – 12.45 Predstavitev ukrepov spodbujanja krožnega gospodarstva

  • Uroš Vajgl, medresorska delovna skupina za krožno gospodarstvo, Ministrstvo za okolje in prostor
  • Aleš Cantarutti, državni sekretar, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
  • Tanja Strniša, državna sekretarka, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
  • Klemen Potisek, državni sekretar, Ministrstvo za infrastrukturo

12.45 – 13.00 Potenciali krožnega gospodarstva v Republiki Sloveniji

 Ladeja Košir Godina, vodja Circular Change platforme

13.00 – 13.45 Okrogla miza s predstavniki primerov dobrih praks krožnega gospodarstva v regiji. Sodelujejo predstavniki podjetij: Melamin d.d., Območni lesno – predelovalni center Kočevski les, Zadruga Zakladi Kočevske in Etri skupnost Bela Krajina

13.45 – 14.00 Razprava in zaključki posveta

14.00 – 14.45 Pogostitev z lokalnimi dobrotami v izvedbi zadruge Zakladi Kočevske


*Pridržujemo si pravico do sprememb programa

 

 

 

Details

Date:
november 8, 2016
Time:
12:00 dop - 2:45 pop
Cost:
Free
Event Category:

Organizer

Partnerstvo za zeleno gospodarstvo Slovenije v sodelovanju s Podjetniškim inkubatorjem Kočevje
Email:
klavdija.merc@gov.si.
Website:
www.vlada.si/zeleno

Venue

Kulturni center Kočevje
TZO 62, 1330 Kočevje
Kočevje, Slovenia
+ Google Map