Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Konstitutivno srečanje Partnerstva za zeleno gospodarstvo

oktober 3, 2016, 10:00 dop - 12:00 pop

Tadej Slapnik, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade in vodja Medresorske delovne skupine Partnerstvo za zeleno gospodarstvo vabi na konstitutivno srečanje “Partnerstva za zeleno gospodarstvo Slovenije”. Srečanje bo v ponedeljek, 3. oktobra 2016, ob 10. uri, v Kongresnem centru Brdo pri Kranju (dvorana Splendens).

Kot je v vabilu na dogodek poudaril gostitelj, je zeleno gospodarstvo  dolgoročna strateška usmeritev Republike Slovenije in predstavlja priložnost za razvoj novih zelenih tehnologij in storitev, odpiranje zelenih delovnih mest, učinkovitejše upravljanje z naravnimi viri, promocijo in razvoj slovenskega znanja. Je priložnost za rast gospodarstva in za krepitev mednarodne konkurenčnosti ob hkratnem znižanju okoljskih tveganj, ki negativno vplivajo na kakovost življenja in blaginjo ljudi.

Vlada Republike Slovenije je 29. oktobra 2015 sprejela Okvirni program za prehod v Zeleno gospodarstvo in ustanovila Medresorsko delovno skupino »Partnerstvo za zeleno gospodarstvo«, ki jo vodi Kabinet predsednika Vlade v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor.

Slapnik je v vabilu na tokratno konstitutivno sejo izpostavil še, da so sestanki z deležniki na posamezne vsebine sicer že potekali, sedaj pa pričenjajo s širjenjem skupine v Partnerstvo za zeleno gospodarstvo Slovenije.

“V partnerstvo vabimo vse deležnike, še posebej pa iz vrst gospodarstva, lokalnih skupnosti, stroke in civilne družbe, ki želijo aktivno sodelovati in prispevati k sooblikovanju rešitev in drugih aktivnosti prehoda v zeleno gospodarstvo,” poudarja gostitelj Tadej Slapnik.

 

Dnevni red konstitutivnega srečanja Partnerstva za zeleno gospodarstvo Slovenije:

  1. Seznanitev z usmeritvami in aktivnostmi  Partnerstva za zeleno gospodarstvo
  2. Izmenjava predlogov in mnenj
  3. Priprava akcijskega programa 2017/2018
  4. Razno

Udeležbo potrdite na e-naslov: klavdija.merc@gov.si najkasneje do petka 30.9.2016 do 12h.

Več informacij o prehodu v zeleno gospodarstvo z izpostavljenimi razvojnimi potenciali za zeleno, pametno in učinkovito gospodarstvo je dostopno na povezavi www.vlada.si/zeleno

zeleno-gospodarstvo

 

Details

Date:
oktober 3, 2016
Time:
10:00 dop - 12:00 pop
Event Categories:
,

Organizer

Tadej Slapnik, državni sekretar, Kabinet predsednika vlade in Ministrstvo za okolje
Email:
klavdija.merc@gov.si

Venue

Kongresni center Brdo pri Kranju
Brdo pri Kranju, Slovenia + Google Map